Avis Utilitas Rapla teekond PAF Korvpalli E-spordiliigas lõppes veerandfinaalis

25. aprillil startinud PAF Korvpalli E-spordiliigas on kätte jõudnud otsustav faas. Pidada on jäänud veel poolfinaalid(13.05) ning kohamängud(16.05). Kuigi Avis Utilitas Rapla meeskond peab sel korral e-spordiliiga kulminatsiooni kõrvalt vaatama, ei saa turniiri siiski ebaõnnestunuks lugeda. Siinkohal ongi paslik Avis Utilitase E-spordiliiga hooaeg lühidalt kokku võtta.

Turniiri alustas Rapla meeskond kahe kindla kaotusega. Esimeses ringis tuli alla vanduda TLÜ Kalevi(63:79) ning teises Tartu Ülikooli meeskonnale(56:80). Nagu Avis Utilitasele kohane, ei lasknud mehed pead norgu, vaid nägid igapäevaselt vaeva, lihvides koostööd ning parandades mänguplaani.

Hea töö tulemusena võttis Rapla meeskond kolmandas voorus võidu Taltechi meeskonna üle. Hiljem selgus, et Taltech kasutas mängus registreerimata mängijat ning tabelisse kirjutati Avis Utilitase kasuks skoor 20:0. Esimese „päris“ võidu sai Rapla meeskond neljandal mängupäeval, kui jõud Rakvere Tarva meeskonnast üle käis(65:49). Meeskonna hea vaimu ning lihvitud koostöö tulemusena alistati  ka kolmas järjestikune vastane, kui viiendas voorus võeti eeskätt tugeva kaitsemängu toel BC Kalev/Cramo skalp numbritega 56:42. Põhiturniiri viimases mängus tuli aga taaskord vastase, seekord Pärnu Sadam/Trascomi, paremust tunnistada(68:92). Seega lõpetas Avis Utilitase meeskond põhiturniiri kolme võidu ja kolme kaotusega. Tasuks turniiritabeli viies positsioon ning võimalus veerandfinaalis Tartu Ülikooli vastu revanš võtta.

Kahjuks ei suutnud Rapla meeskond veerandfinaalis Tartu mehi üllatada. Kohe mängu alguses võitlesid taaralinlased välja piisavalt suure eduseisu ning seda suutsid nad ka kohtumise lõpuni hoida. Lõpuvile kõlades näitas tabloo 76:61 Tartu Ülikooli võitu. Selle tulemusega kindlustas Tartu Ülikool koha PAF Korvpalli E-spordiliiga poolfinaalis, Avis Utilitas Rapla hooaeg leidis aga lõpu.

Kokkuvõttes jäi Rapla meeskonna saagiks seega 5. koht, millega meeskond muidugi-mõista väga rahul ei ole. Samas peab tunnistama, et tugevamad võtsid seekord oma, seega tuleb edasi harjutada, et järgmisel e-spordiliiga hooajal juba kõrgemate kohtade pärast võidelda.

Avis Utilitas Rapla meeskonna koosseisu kuulusid: Markus Ruubel, Rait Laane, Indrek Kajupank, Jan Märten Ratas, Viktors Ilijns, Janar Soo, Martin Limberg, Marek Ruut ja Frederick Kalmberg. Nendest kolm, Markus Ruubel, Viktors Ilijns ja Frederick Kalmberg, mängisid kaasa kõigis kohtumistes. Rohkesti mänguaega jagus ka Marek Ruudule, Martin Limbergile ja Jan Märten Ratasele. „Vanade“ meeste kolmik, Indrek Kajupank, Rait Laane ja Janar Soo, sel korral meeskonnasisesest tihedast konkurentsist ennast läbi ei murdnud ning mängulõhna E-spodiliiga debüüthooajal nuusutada ei saanud.

Avis Utilitas Rapla meeskond tänab kõiki toetajaid ja korvpallisõpru, kes meie meeskonda aitasid või meie mängudele kaasa elasid! Loodetavasti saame peagi koos juba päris korvpalli nautida!