AVIS UTILITAS Rapla meeskond võõrustas 2020. aasta esimeses kodumängus tulist vastast Jurmala Betsafe-i. Turniiritabeli lähikonkurendi ees õnnestus võtta väga magus, Eesti-Läti liiga ajast esimene võit antud meeskonna üle numbritega 91:80.

Nagu arvata võiski, alustasid meeskonnad väljakul väga tasavägiselt. Esimene veerand liiguti paljuski punkt punktis ja põrgatati käest kätte ka skoori suurendamise initsiatiivi. Täpselt eelnevale iseloomulikult lõpetati avaveerand skooril 17:19, külalised napilt peal.

Teine veerand oli eelmisele oma esimeses pooles üsna sarnane – endiselt oli mäng väga võitluslik ja isukas ning kumbki pool otsustavat edu kätte ei saanud. Umbes veerandi keskpaigas hakkas korraks tunduma, et Jurmala on parema hoo kätte saanud, sest suutis tabloole panna senisest veidi suurema, 5-punktilise eduseisu, 29:24. Mõne minuti jagu mängitigi umbes sellise punktivahega, kuid kartused, et rong taas ilma raplakateta jaamast lahkumas on, olid ennatlikud. Viimase kolme minuti jooksul suutsid Rapla mehed külalised üle mängida ning 20 sekundit enne poolaja lõppu ka oma senise hetke suurima eduseisu tabloole panna, 40:36. Jurmala üks tabav lähivise enne sireeni sättis riietusruumidesse mineku ajaks tabloole siiski veidi napima vahe, 40:38.

Kolmas veerand, mis eelmine kord Jurmala meeskonna vastu saatuslikuks sai, tundus himuäratav ilmselt paljudele fännidele. Raplakad tulid aga pausilt peale pikemat sorti jutuajamist tagasi ning näitasid kohale tulnud täismajale, kui hästi oma vigadest õppida osatakse. Ehkki loomulikult ei olnud ka võitluslik vastane oma indu platsil kaotanud, oli initsiatiiv nüüd selgelt kodumeeskonna käes. Esimesed minutid olid küll veel veidi tasavägisemad, st vahe püsis ühekohaline, kuid Rapla hoidis liidripositsiooni ning kasutas neile antud võimalused hästi ära. Kui veerandist mängitud täpselt 4 minutit, tõi Gregor Ilves meeskonnale mängu esimese kahekohalise paremuse, 54:44. Ettevaatavalt võib öelda, et ehkki liigseks enesekindluseks Jurmala suguse satsi vastu iial põhjust ei ole, ei tulnudki nad enam päris-päriselt mängu tagasi. Mõned õnnestumised veerandi lõpus tõid nad siiski veidi lähemale ja pakkusid närvikõdi. Veerand võõrustajatele 67:59.

Otsustava neljandiku alguses tuli Jurmala vähemalt korraks mängu veidi suurema isuganing vähendas umbes pooleteise minutiga vahe viiele, 69:64, kuid sellele trendile sai kodumeeskond kiirelt piiri peale. Viiest punktist lähemale Jurmalat ei lubatud ning pigem kippus vahe publiku rõõmuks järjest veelgi suuremaks kärisema. Hästi tabati nii lähedalt kui kaugelt, lisaks kimbutas kapten Rait vastaseid ka vaheltlõigetega. Lõpuvileks sai püsti tõusnud kodusaal meeskonnaga koos juubeldada 91:80 võidu üle.

Rapla suurim skoorija oli täna taas meeskonna raudvada Indrek Kajupank, kellelt 18 punkti, 3 lauapalli ja 2 korvisöötu. Topeltduubli 12 punkti, 10 resultatiivset söötu pani kokku kapten Rait-Riivo Laane, Gregor Ilves ja Paulius Žalys tõid võrdselt 13 punkti. Jurmala liider oli täna kapten Ugis Pinete, kes tõi 25 punkti ja 2 lauapalli, Edgars Jeromanovs täiendas 17 punkti, 6 lauapalli ja 6 resultatiivse sööduga.

Rapla meeskond saab nüüd veidi hinge tõmmata, sest mõneks ajaks taastub harjumuspärane laupäeviti-on-mängupäev graafik. Järgmisel laupäeval, 18. jaanuaril ootab ees lühike sõit Tallinnasse, kus kell 17.00 võõrustab TALTECH. Kodusaali tagasi on põhjust koguneda 25. jaanuaril, ikka kell 17, kui tuleb külla juba järgmine väga põhimõttelist vastasseisu pakkuv meeskond – Tartu Ülikool nimelt.

Näeme siis!