AVIS UTILITAS Rapla jaoks oli eile konkurentsitult üks selle hooaja olulisemaid mängupäevi, kui kolmandas veerandfinaalmängus võeti kodusaalis vastu Pärnu Sadam. Kaks esimest kohtumist võitnud Pärnu soovis seeria, ja ühtlasi Rapla hooaja, selgelt lõpetada, kuid seekord oli kodumeeskonnal asjast selgelt oma arvamus ning oma paremus pandi maksma 82:80.

Esimene poolaeg kulges üsna sarnaselt eelmiste mängude üldise tempoga – avaveerandil sai veidi paremini minema Rapla, kes seekord ka õige napis eduseisus veerandi võitis, 21:20. Teisel neljandikul oli aga omakorda Pärnu tugevam ning hakkas tasapidi eest minema, olleks poolajaks vahe nihutanud 44:36 peale.

Poolajapausil mõlkus ilmselt kõigi kaasaelajate meeles küsimus, kas senine tuttav kulg tähendab ka mängu teises pooles tuttavat tulemust. Kolmas veerand tundus Rapla fännide hirme (ja Pärnu fännide lootusi) kinnitavat –  Pärnu hoidis vahet stabiilsena, vahemikus 6-10 punkti. Veerandaja lõpuminutitel vilksas korra ette ka 14-punktine vahe, Rapla poolt 49:63, mis veerandi lõpuks küll pisut korrigeeriti – 51:63.

Ehkki seekord ei olnud erinevus viimasele veerandile suundudes hingemattev, tundus see mängupilti vaadates ometi kindel. Esimeste minutitega õnnestus Pärnu veidi enam ning tablool taas Rapla jaoks -15, 53:68. Seejärel hakkas aga tasahilju sündima. Kapten Kajupanga tabav kaugvise, Brian Williams korvi alt, ning vahe kõigest 10, 58:68, kusjuures üle 6 minuti veel minna. Lauavõtluses seekord ei väsitud ning veidi enne veerandi keskpaika oli vahe üle pika aja ühekohaline, 8 punkti, 62:70. Hunter Mickelsoni kaks tabavat vabaviset ning vahe veel kahe võrra väiksem, 64:70.

Seejärel jäi punktivahe mõneks ajaks 6 ümber pidama ning juba tundus, et kodumeeskonna visast võitlusest hoolimata võib Pärnu ikkagi seeria viimase võidu võtta. Kui vaid 2:22 lõpuni, oli tablool 70:78, Rapla endiselt maas. Aga siis! Kajupank 2p, Williams 2+1, Kaldre kaugelt – VIIK! 53 sekundit lõpuni ja viik! Püüdis Pärnu viimase minuti jooksul, mis püüdis – Raplat enam kannult raputada ei jõutud. Kui ülinapid 3 sekundit veel mängida, tablool 80:80, tegi oma viienda vea Mihkel Kirves ning saatis sellega Sven Kaldre vabaviskejoonele. Kaldre tabas mõlemad ning, et Pärnu alles jäänud ajaga enam palli korvi ei saanud, tõusis seega ka Rapla kindlaks kangelaseks. Kodusaalis seeria esimene võit käes – 82:80!

Sven Kaldre roll oli lisaks lõpusekunditele suur ka varem – kokku temalt 21 punkti, 4 korvisöötu. Väga soliidselt tegi oma ära ka kapten Indrek Kajupank, kellelt 20 punkti, 2 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu. Topeltduubliga säras Ervins Jonats – 12 punkti, 11 lauapalli, lisaks ka 2 korvisöötu, 2 vaheltlõiget ja 2 blokki!

Eilse võiduga kindlustas Rapla seeria neljanda mängu toimumise, mis leiab aset sellel laupäeval, 20. aprillil kell 17.00 Pärnu Spordihallis. Kindlasti ei ole midagi mida Pärnu Sadam vähem tahaks kui vastast heasse hoogu lubada, niiet kahtlemata on nende soov koduväljakul oma võtta ning poolfinaali sammuda. Rapla omakorda soovib kõige enam seeria tagasi kodupubliku ette tuua ning juba üheskoos vastase ning nende poolehoidjatega sotid selgeks teha. Selleks aga on Pärnus vaja võita. Rapla sõbrad – leidkem võimalus oma meeskonda võõrsil toetada, et aidata seda võitu kindlustada!

Laupäeval Pärnu Spordihallis näeme!