U12 ehk mini vanuseklassi tüdrukud alustasid mänge Eesti Meistrivõistlustel oktoobri viimasel nädalalõpul ning seda kodusel etapil. Mini klassis võistlevad sel aastal lapsed, kes sündinud aastal 2006 või hiljem. Selleks hooajaks toimus tüdrukute U12 vanuses kaks suuremat muudatust – mängitakse 4:4 vastu ning samas asendus nö minikorv tavapärase kõrgusega (3,05m) korviga.

Vaatamata sellele, et pool Rapla piigade võistkonnast on aasta nooremad, ei valmistanud suurde korvi mängimine raskusi. Varasemalt on ka turniiridel ning loomulikult ka trennides seda harjutatud. 4:4 vastu mängimine on samuti positiivne muudatus, väljakule tekib rohkem ruumi ja seega ka enam võimalusi mängida 1:1 vastu, lisaks saavad kõik väljakul olevad mängijad rohkem mängust osa.

Väiksem nõutud võistkonna liikmete arv on positiivne ka organisatoorse poole pealt. Täpsemalt, kuna U12 võistkond saab osaleda 8-12 mängijaga, siis saab meie 06-07 trennigrupist välja panna ka U11 ehk makroliiga (2007 sündinud) võistkonna (üks mängija tohib osaleda ühes vanuseklassis). Olgu ka öeldud, et makroliiga piigad asuvad võistlustulle juba 4.novembril kodusaalis Rapla Korvpallikoolis.

Nüüd aga tagasi U12 avaetapi juurde. Meie vastasteks olid KK Tallinna, Tallinna Kalevi ja Narva PSK tüdrukud. Kui esimese ja viimati nimetatu vastu said meie tüdrukud tublisti võidurõõmu nautida, siis Tallinna Kalevi neidudele tuli kindlalt alla vanduda.

Esile tahaks tõsta tüdrukute jaksu rabeleda ja võidelda mängudes lõpuvileni, tublisti suudeti seljatada ka väiksemad kukkumised ja haiget saamised. Samuti on võrreldes septembrikuiste turniiridega paranenud 1:1 ründemäng, kuid pisut rohkem tähelepanu vajab 1:1 kaitsemäng ja lauavõitlus. Kiita tahaks ka mängudes teenitud vabavisete hulka ning samuti tuleb rahul olla ka tabavusprotsendiga, kuna alles esimesi kuid võisteldakse suurte korvidega ning vabavisked tuleb teele saata nö päris joone tagant ja seda joonest üle astumata.

Rapla KK võistkonnas mängisid sel korral Keit Liis, Triinu-Liisu, Henriethe, Johanna, Emma, Lisandra, Emma-Mia, Lorelii ja Bia. Võistkonda kuuluvad veel Marta ja Emily.

Oma järgmised mängud peab U12 vanus 25.-26.novembril.